لپتین و بهبود ترشح انسولین

درمان طولانی مدت با لپتین در موشهای دیابتی غیر چاق سبب کاهش IGT و عوارض دیابت و افزایش طول عمر موشها می شود.

نتایج این تحقیقات در مجله ی Diabates (Aug,1,2011) به چاپ رسید.

 Masaki Nailo از دانشگاه کیوتو ژاپن و همکارانش به بررسی اثرات دراز  مدت درمان با لپیتن بروی متابولیسم گلوکز ، عوارض دیابت و طول عمر موشهای دیابتی Akita که وابسته به انسولین هستند، پرداختند.

موشهایی lepTg: Akita)) که از نظر فیریولوژیکی ، مقدار لپتین در آنها بالا است (hyperleptinemia) از طریق تلقیح موشهای Aktia با موشهایی که لپتین آنها با دستکاری ژنتیکی افزایش یافته بود(lepTg)  تولید شدند و سپس آزمایشات تحمل گلوکز و انسولین در این موشها و موشهای Aktia انجام شد . پارامترهای متابولیکی این موشها به مدت ده ماه بررسی گردید . مطالعات بافتی از پانکراس و کلیه ی این موشها انجام گردید. مقدار انسولین و گلوکاگون پلاسما و پانکراس و مقدار لییپد پلاسما و میزان آلبومین ادرار بررسی گردید و میزان بقا و طول عمر این موشها نیز بررسی شد.

محققین در موشهای Akita هایپرگلایسمی شدید و اشتهای زیاد در مرحله ی شیرخواری مشاهده کردند اما در موشهای LepTg: Akita حتی در ده ماهگی مقدار قند خون نرمال گزارش گردید.

در طول این مطالعه در موشهای LepTg: Akita مقدار قند خون ناشتای 6 ساعته نصف مقدار قند خون موشهای Akita بود.

مقدار اشتها به غذا درموشهای LepTg: Akita در مقایسه با موشهای طبیعی کاهش یافته بود اما مقدار قند خون موشهای Akita با سیستم جفت تغذیهPair feeding) (تحت تاثیرقرار نمی گیرد . در طول مدت پیگیری ، موشهای LepTg: Akita تحمل گلوکز بهتری را نشان دادند و حساسیت به انسولین در آنها بهتر از موشهای Akita بود.

متوسط مدت عمر موشهای Akita 12 ماه است در حالی که موشهای LepTg: Akita به مدت طولانی تری زنده می مانند.

این مطالعه نشان داد که لپتین دارای اثر درمانی بر عدم تحمل گلوکز(IGT) و عوارض دیابت است و طول عمر موشهای LepTg: Akita (وابسته به انسولین و غیرچاق ) را افزایش می دهد.

منبع: www. doctorslounge. com